• Menu
 • Het verzamelpunt verschuiven

  Gepubliceerd op: 30 juli 2020.
  In de categorie: Energetische Basiskennis, Persoonlijk.

  Gisteravond kwam ik met wel vier handen vol bramen thuis van een lange, luie avondwandeling. Nadat ik ter plekke ook de helft al opgegeten had. Wat een overvloed! Het is nazomer, oogsttijd en, voor mij sinds vele jaren weer eens vakantie in eigen huis.

  Ik heb geluk, want ik woon vlak bij de duinen die toch al meer het domein van de natuur zijn dan van de mens. De avonden zijn lang, ik kan de zon in de zee zien zakken en ik geniet van de vertraging. Een vertraging die me tot stilstand brengt, zodat ik kan zien waar ik me bevind: een prachtig paradijs, vol overvloed en schoonheid. Vol verwondering en dankbaarheid open ik me om dit Godsgeschenk van een leven op Planeet Aarde te ontvangen.

  Ruim blijven kijken

  Dit oogsten van de zomerse overvloed helpt mij om steeds opnieuw vrede, vertrouwen en verbinding te vinden, wat er ook om me heen gebeurt. En dat is soms best spannend, vooral als ik in deze tijd net een ander perspectief op de dingen hebt dan een ander.

  Ik voel dat angst mijn blik vernauwt en ik oogkleppen opkrijg. En het gekke is dat ik hierdoor nog meer focus krijg op juist dat waar ik bang voor ben. En voor ik het weet, verdwijn ik met mijn aandacht in een neerwaartse spiraal, recht de donkerste krochten van mijn bewustzijn in. Ik aanvaard dat daar nog iets ligt dat kennelijk om aandacht vraagt, maar ik kan die aandacht alleen geven vanuit liefde en niet vanuit angst. Het is dus zaak mijn blik bewust weer te verruimen.

  Kunstwerk 'Gaia' door Alex Grey

  Wat ik dus te doen heb

  Het is in de hogere frequenties van de Map of Consciousness (zie het Handboek Energetische Basiskennis) waar ik de wijsheid en helderheid kan vinden waardoor ik niet word meegezogen in de (angst)verhalen van mijzelf of een ander.

  En ik voel dat ik – zonder het verleden te ontkennen – mijn ruime blik op een toekomst vol mogelijkheden wil richten. Ik bevrijd daarmee de energie uit mijn eigen beperkende angstpatronen en kies keer op keer op keer voor liefde en compassie i.p.v. voor angst.

  En…. ik blijf de conversatie aangaan, zelfs als het spannend is. Want hoe anders helpen we elkaar die blik ruim te houden? Ruim en naar een nog onbekende toekomst toe?

  "Dat is zoiets als de lift naar een andere verdieping brengen en als je dan uitstapt, ontdekken dat de wereld er ineens heel anders uitziet vanuit dit hogere perspectief."

  Nieuwe trilling, nieuwe patronen, nieuwe werkelijkheid

  Ernst Chladni heeft met zijn befaamde Chladni symbolen (zie hiernaast) prachtig aangetoond hoe de verhoging van een frequentie een bestaand patroon in de eerste plaats in chaos stort, voordat er, na volharding in die frequentie, een meer complex en verfijnd nieuw patroon ontstaat (daarover heb ik het in hoofdstuk 8 van het Handboek).

  Ik moet in deze tijd vaak aan dat wonderbaarlijke fenomeen denken, omdat ik zie, weet en voel dat de trilling van ons bewustzijn al vele jaren aan het verhogen is. Niet alleen raken steeds meer volwassen mensen doordrongen van de impact van hun emoties, gedachten en verlangens, ook de komst van al die Nieuwe Tijdskinderen heeft aan die hogere trilling bijgedragen. 

  Verplaatsing van het verzamelpunt

  Carlos Castaneda, de beroemde antropoloog uit het eind van de vorige eeuw, beschrijft in zijn boeken over de tovenaar Don Juan, hoe ook de oude sjamanen dit fenomeen kenden. Zij noemden dit het verschuiven van het verzamelpunt. Dat is zoiets als de lift naar een andere verdieping brengen en als je dan uitstapt, ontdekken dat de wereld er ineens heel anders uitziet vanuit dit hogere perspectief.

  Je zou kunnen zeggen dat we op dit moment in een collectieve verschuiving van het verzamelpunt zitten. Maar omdat we allemaal op een andere verdieping uithangen, kunnen we zomaar totaal anders tegen de dingen aan kijken. Sommigen van ons zitten al stabiel op een hogere verdieping, anderen zijn absoluut niet van plan de lift te nemen en velen gaan nog regelmatig heen en weer. En dat is dus allemaal okay!

  Maar het is daarom wel fijn om te weten waar je steeds opnieuw die lift kunt vinden en dat je heel eenvoudig naar binnen kunt stappen om je verzamelpunt te verplaatsen.

  Hoe meer zich verzamelen, hoe meer vreugd

  En omdat het zo bekrachtigend werkt om ons met elkaar op een nieuw punt te verzamelen, bied ik dus al bijna 20 jaar de maandelijkse Nieuwe Aarde Life Stream activaties aan. Op die manier bouwen we aan de nieuwe levende matrix van de Aarde en al haar bewoners. Inclusief onszelf dus.

  Het wordt daarmee niet alleen voor onszelf makkelijker om steeds opnieuw die lift naar een hogere frequentie te vinden, maar ook voor anderen worden de toegangspoorten meer zichtbaar. Zo dienen we onszelf, het leven en anderen in een moeiteloze flow. Ik hou daarvan 😊

  Ik wil Alex Grey, de maker van het prachtige schilderij bovenaan deze blog danken en eren voor zijn werk. Het schilderij is voor mij de perfecte uitbeelding van het hierboven beschreven fenomeen. Al zijn kunstwerken zijn fenomenale uitdrukkingen van de multidimensionale werkelijkheid. Je vind vast meer inspiratie op zijn website: alexgrey.com

  Over Wilka Zelders

  Wat ik grotendeels miste in het reguliere onderwijs en op het werk was een bewustwording van de impact van verschillende ‘staten van bewustzijn’. Hoe die verschillende bewustzijnstoestanden te bereiken, hoe ze te versterken en daaruit te creëren is dan ook de focus van mijn eigen werk geworden. In een notendop leer ik je hoe je aanwezig kunt zijn in de alledaagse wereld en tegelijkertijd in overeenstemming kunt zijn met je eigen innerlijke wereld.

  Laat de eerste reactie achter