• Menu
 • Hoe jij jouw dag begint

  Gepubliceerd op: 28 mei 2017.
  In de categorie: Energetische Basiskennis, Persoonlijk.

  Hoe ben jij vandaag wakker geworden en aan je dag begonnen? Zag je mogelijkheden of zag je jouw to-do lijst voor je? Ik ben benieuwd naar welke ochtend routines’ jij hebt en welk gevoel die jou opleveren. Heb je daar wel eens echt bij stil gestaan?

  Lekkuh dansuh (ik kom dus uit Duh Haag)

  Vanmorgen – voor ik aan deze nieuwsbrief begon – heb ik bijvoorbeeld eerst even een half uurtje staan dansen, om mijn lijf in beweging te krijgen en mijn energie te laten stromen.

  Daarvoor heb ik een speciale afspeellijst gemaakt (als je Spotify hebt kun je die ook gebruiken… zoek maar naar Wilka Zelders – afspeellijst ‘Start the Day’) met nummers die ook mijn mind een positieve boost geven, zoals: ‘Let’s get it started in here’, ‘Happy’, of ‘I’m coming out’. Ik stem me op die manier af op goed voelende gedachten en mijn dansende lijf bevestigt dat.

  “Mmmmm, wat heb ik lekker geslapen!”

  Voor die tijd, nog voor ik mijn bed uit ben gekomen, luister ik iedere dag naar een door mijzelf ingesproken ochtendmeditatie (die kun je voor slechts 4,95 euro downloaden uit mijn webshop). Weet je wat daardoor mijn allereerste bewuste gedachte is? “Mmmmm wat heb ik lekker geslapen, ik voel me fris, uitgeslapen en vredig….”.

  Ik zeg dat hardop tegen mijzelf, zelfs als ik koppijn heb of geen oog heb dicht gedaan. Als je wilt weten hoe lekker (en soms buitengewoon grappig) dat voelt, probeer dan die ochtendmeditatie ook uit en maak er zelf ook een routine van.  Jarenlang waren de eerste gedachten die in mij opkwamen “wat moet ik nog doen” “wat heb ik toch fout gedaan” “waar moet ik vandaag allemaal op letten” “hoe krijg ik het allemaal voor elkaar”, enz enz enz. Of ik startte al meteen een intern gesprek met een van mijn (ingebeelde) belagers. Herken je dat?

  Iedere dag begint nu met surfen op een frisse, avontuurlijke golf van mogelijkheden

  Maar de laatste jaren programmeer ik dus zelf mijn mind met gedachtes die mij een energie opleveren die ik de rest van de dag wil voelen. En net zoals je door iedere dag je tanden te poetsen met een heerlijk schoon bekkie rond loopt, zo begin ik dus iedere dag met een frisse, liefdevolle mind. En dat geeft mij een bril die mij voortdurend mogelijkheden laat zien in plaats van de mislukkingen, onmogelijkheden, beperkingen, afwijzingen en meer van die ervaringen uit de oude groef.

  Ik leef dus tegenwoordig met bekrachtigende gedachtes in plaats van saboterende. En ik vroeg me dus af hoe dat bij jou gaat?

  Jarenlang waren de eerste gedachten die in mij opkwamen “wat moet ik nog doen”, “waar moet ik vandaag allemaal op letten”

  Eerst hielpen die overtuigingen me om ‘goed’ te leven

  Okay, laten we voor dit moment aannemen dat we een Ziel zijn met een menselijke ervaring en dat we daarvoor een lichaam hebben gemanifesteerd uit de genen van onze voorouders.

  Zoals ik in mijn Handboek Energetische Basiskennis op verschillende manieren uitleg, hebben we daarvoor een ‘jasje’ aangetrokken dat ons in ieder geval heeft helpen overleven. Dat jasje bestond naast een acceptabele vorm (“hij lijkt precies op zijn vader!”) uit acceptabele/gewenste gevoelens en gedachten (‘zo doen wij dat nu eenmaal’). We pasten daardoor goed in de wereld van onze ouders en dachten of hoopten daarmee dat het de rest van ons leven ook goed zou gaan.

  Mag ik, kan ik, wil ik uit mijn jasje groeien?

  En dan, tot je grote ergernis of schrik, blijk je je jasje stuk te maken, eruit te groeien of het ineens niet meer zo mooi te vinden. En dan komt het kritieke moment waarop je ouders je meestal niet hadden voorbereid: gaan vertrouwen dat er een ander jasje beter bij je past, zelfs als je niet weet waar het te vinden en of je dan nog wel geliefd zult worden.

  Dat is de menselijke kant van groei: verwarring, onrust, onzekerheid, gissen, aanpassen en weer vallen en dan toch weer opstaan. Aan de kant van de Ziel gebeurt er iets anders. Die roept, applaudisseert, stuurt bij, geeft richting, spoort aan, geniet, breidt zich uit, tintelt, ontspant en verwarmt.

  De voorlopers ontdekken de nieuwe gereedschappen voor de nieuwe mens
  Dit is de tijd waarin we nu leven; de mensheid groeit uit haar oude jas en jij, die dit nu leest, behoort tot de voorlopers die de roep van hun Ziel beginnen te volgen en ontdekken hoe ze zich liefdevol kunnen ontdoen van hun oude jas en een nieuwe kunnen creëren. Eentje die fantastisch voelt en energie geeft.

  Dat betekent nieuwe gedachtes, nieuwe gevoelens, nieuwe manier van met het lichaam omgaan, nieuwe programma’s, energiefrequenties en verbindingen. Als geboren pionier heb ik dat ook zelf allemaal gedaan en omdat ik ook van gemak en plezier houd, kijk ik altijd naar wat simpel is en daardoor zo goed werkt.

  Het is makkelijker ontwaken als we het samen doen

  Verbinden en inspireren is mijn kracht en ik geniet van hoe we met elkaar, met vallen en opstaan, ontwaken. Met verwondering en glimmende ogen en een. niet te stuiten vastbeslotenheid een wereld te creëren die klopt met ons eigen hart. Ik hou ervan en je weet het: Ik zie je graag!

  De tools, kennis, vaardigheden en ervaringen verzamelde ik en probeerde ik allemaal uit. En wat werkt geef ik graag aan je door.

  Via mijn trainingen Art of Feminine Presence, begeleid ik vrouwen om dieper thuis komen in hun vrouwelijke essentie en de kracht daarvan te (h)erkennen.

  Visionairs en licht- en energiewerkers nodig ik uit hun krachten te bundelen tijdens de maandelijkse Nieuwe Aarde webinars en wil je ontdekken hoe je de macht weer in eigen handen kunt nemen en leven vanuit kracht in plaats van dwang, dan geeft het Handboek Energetische Basiskennis je een schat aan informatie en tools.

  Over Wilka Zelders

  Wat ik grotendeels miste in het reguliere onderwijs en op het werk was een bewustwording van de impact van verschillende ‘staten van bewustzijn’. Hoe die verschillende bewustzijnstoestanden te bereiken, hoe ze te versterken en daaruit te creëren is dan ook de focus van mijn eigen werk geworden. In een notendop leer ik je hoe je aanwezig kunt zijn in de alledaagse wereld en tegelijkertijd in overeenstemming kunt zijn met je eigen innerlijke wereld.

  Laat de eerste reactie achter