• Menu
 • Help, ik weet niet meer wie ik ben

  Gepubliceerd op: 13 augustus 2017.
  In de categorie: Persoonlijk.

  Gisteren was een bijzondere dag. Een dag waarop ik tot tweemaal toe een nieuwe identiteit kreeg en dat is niet mis! En het gekke is, ik ben er niet eens van in de war, maar dat zal wel komen doordat het precies past in deze tijd en dus ga ik gewoon ‘mee met de flow’, geef me eraan over zogezegd en dan kan het toch niet anders dan goed komen. 🙂

  Ben ik nou in-heems of niet?

  De dag leek toch zo gewoon te beginnen, met een afspraak met fijne vrienden bij ‘Native’, een leuke lunchroom in Haarlem. Native – inheems – dus gewoon lekker thuis in mijzelf, zou je zeggen.

  Maar al snel nam ons gesprek allerlei interessante wendingen in parallelle werkelijkheden, naar aanleiding van onze gezamenlijke passie voor het Sweet Sundance Medicine Path, een oeroud sjamanistisch pad om te ontwaken uit je kleine, geconditioneerde ikje.

  En even kwam die vraag weer langs, die vragen die aan mijn fundamenten knagen: “ben ik nou ‘native to this world’, of ben ik eigenlijk helemaal niet van deze wereld. Ben ik nou Wilka Zelders? Of ben ik Aysha Free Spirit? Of ben ik wie ik dan ook maar wil zijn en dus eigenlijk gewoonweg helemaal niks?”

  Antwoorden op De Parade

  Tot mijn grote geluk en verbazing kreeg ik allerlei verrassende antwoorden op een onwaarschijnlijke plek, namelijk op De Parade, het reizende theaterfestival dat nu in Amsterdam is neer gestreken. Het geluk lachte mij toe, want na een hilarische verandering van perspectief op het Roodkapje-drama (door ‘De Afgrond’) was mijn identificatie met ‘goed’ of ‘fout’ al flink dooreen geschud. Vervolgens schreven wij ons in voor ‘The Agency of New Identity’, door Ko de Kok & Maarten Bel.

  Mijn eerste nieuwe identiteit

  Hoewel ik uiterst nieuwsgierig was, stond ik natuurlijk toch ook een beetje te trillen op. Mijn benen, vooral toen ons werd gevraagd om de lange mensen van de korte te scheiden en als twee slingers, hand in hand de volgende, zeer beklemmende ruimte te betreden.

  Over wat ons daar wachtte zal ik verder geen onthullingen doen, maar wel kan ik zeggen dat ik dankbaar en verrast met een geheel vernieuwde identiteit naar buiten ben gekomen. Vanaf dat moment was ik Riet Rietmeijer, een vrouw van 98, met een angst voor overstromingen en een relatie met de buurman. Gelukkig bleek ik nog steeds kunstenares te zijn!

  "Er werd mij de kans gegeven om te ontdekken wat – na de volledige zonsverduistering van a.s. 21 augustus – mijn nieuwe identiteit zou zijn!"

  Uw nieuwe identiteit na de zonsverduistering

  Na nog een aantal andere mindblowing, expanderende en wonderbaarlijke ander ervaringen op De Parade keerde ik huiswaarts om bij thuiskomst een boodschap in mijn mailbox te vinden. Er werd mij de kans gegeven om te ontdekken wat, na de volledige zonsverduistering van a.s. 21 augustus, mijn nieuwe identiteit zou zijn! Nou heb ik jou daar! Ik ben nog maar net getransformeerd tot Riet Rietmeijer en nu zou ik over iets meer dan een week alweer een nieuwe identity krijgen!

  Enigszins verward en toch met nieuwsgierige gretigheid opende ik het bestand en volgde de aanwijzingen die mijn nieuwe identiteit zouden onthullen.

  Creator of Radiant Mysteries

  Tja, mijn nieuwe identiteit, vanaf 21 augustus zal zijn een Creator of Radiant Mysteries. En ik moet je zeggen, dat bevalt me wel. Het zijn in ieder geval drie zaken waarmee ik me nu al kan identificeren, alhoewel in ze nog niet eerder in deze combinatie had voorgesteld.

  Of ik straks dan ook nog een relatie met mijn buurman zal hebben weet ik niet natuurlijk. Als ik gewoonweg toch nog mijn huidige zelf zal blijken te zijn, hoop ik dan toch van niet. Hij is weliswaar zeer jammie en leuk, maar over enkele weken is hij vader en ik laat hem dat mysterie liever met zijn eigen vrouw beleven. Waar Wilka Zelders en Riet Rietmeijer straks in dit plaatje gaan passen, is voorlopig ook nog een groot mysterie. 🙂

  Mercurius Retrograde

  Al met al is er dus nogal wat opschudding gaande in mijn gevoel van zelfidentificatie en het lijkt er niet beter op te worden met al die veranderingen van identiteit. En als ik zo ook eens om me heen kijk, zie ik dat heel veel mensen het gevoel hebben niet meer te passen in het jasje waarin ze zo lang hebben rond gelopen.

  Misschien helpt het om te weten dat dit proces dan ook onderdeel is van de grote kosmische opschudding waar wij allemaal deel van uit maken. Niet alleen leven we in de jaarlijkse periode van verduisteringen, sterrenregens, Hondsdagen en de opening van de Leeuwenpoort, maar ook nog eens staat Mercurius retrograde en dat betekent dat er flink kabaal word gemaakt in ons denkvermogen en alle denkbeelden over onszelf op de schop worden gezet.

  Ruimte voor vernieuwing

  Als je midden in een wervelstorm in je hoofd toch probeert vast te houden aan alles wat je dacht dat je was, kan je het in deze maand flink lastig krijgen. De bedoeling is namelijk om ons te helpen groeien voorbij dat kleine doosje waarin onze ouders ons ooit stopten, opdat we zouden passen in de wereld die zij voor ons voor ogen hadden.

  Dat was natuurlijk echt wel goed bedoeld, zelfs als het met onmacht gepaard ging, maar de werkelijkheid is dat ieder van ons hier een eigen, authentiek leven te leven heeft, en niet het leven dat een ander aantrekkelijk zou vinden. En een frisse wind van kosmische energieën kan je daarbij een flinke boost geven, zodat je vanuit een schone binnenwereld iets kunt gaan creëren waarvan je hart echt hard gaat kloppen.

  Serieus heftig spel

  Dat het leven een serieus heftig spel is, dat kunnen we allemaal beamen. Het is net alsof iedereen zijn eigen uitdagende computerspel speelt en daarbij soms ook nog anderen tot bepaald gedrag wil dwingen om het nog een beetje moeilijker te maken.

  Nou, als je daar nou een beetje klaar mee bent, en ook wel eens wat meer passie, lust, vriendelijkheid, creativiteit, magie, overvloed en meer van dat moois zou willen ervaren, voorbij al die eeuwige conflicten, dan kan je je maar beter helemaal aan deze tijden overgeven en de energie van verandering met open armen ontvangen.

  Schakel een gids in

  Ik kan me wel voorstellen dat je daarbij af en toe een helpende hand zou willen kunnen vastpakken, van iemand die jou het vertrouwen kan geven dat je alle vermogens die je nodig hebt al in je hebt. Je kunt heus als kersverse alleenstaande moeder wel die lange rit naar de camping in Zuid Frankrijk maken, je weet wel hoe je de administratie moet doen of netjes uitbesteden. Maar hoe geraak je toch bij dat diepe weten over wat je werkelijk wilt voelen en ervaren in dit leven of wat je werkelijk te geven hebt als je de ruimte zou krijgen.

  Er zijn gidsen op je pad beschikbaar, mensen die het terrein al kennen – de een wat langer dan de ander – en die er plezier in hebben jou te laten ontdekken wat je eigenlijk allemaal in je hebt. En je weet het, ik ben hier ook. Om je te helpen jouw kracht te ontsluiten, jouw bestemming te ‘activeren’ en de verbinding (weer) te vinden.

  Kansen om uit de matrix te stappen

  Misschien ook dat je juist nu de beslissing durft te nemen om je aan te melden voor de enige echte full body dearmoring ceremonie van 14 dagen. Hiermee bevrijd je jouw ziel uit het pantser dat in je lichaam zit; het is een megastap uit de matrix. Een keer per jaar komen de mensen die deze ceremonie kunnen uitvoeren naar Nederland.

  Dichter bij huis, in Amsterdam, kan je nog mee doen aan de Basistraining Art of Feminine Presence, voor vrouwen die dat onbenoembare gevoel van hun eigen vrouwelijke essentie in hun leven willen brengen en ook leren hoe die daar te onderhouden. Want dat is nl de bron van jouw authentieke kracht, waardoor je niet meer hoeft vast te houden aan een of andere ‘vrouwelijke’ identiteit, maar er vrij en liefdevol mee kan spelen en delen.

  En of je nu wel of niet iets wilt of kunt met wat ik jou aanbiedt, het allerbelangrijkste is dat je gaat snappen dat het tijd wordt om uit de matrix te stappen. Voor jou, voor mij, voor de mensheid als geheel. En iedere stap die je daarin zet ,wordt op dit moment ondersteund.

  De keus is uiteraard aan jou en voor alles is er precies de juiste tijd. We kunnen en hoeven de rivier niet te duwen. We zien jou graag precies zoals je bent. Maar, dankzij mijn nieuwe identiteit, snap je waarschijnlijk dat het mijn passie is om dat ‘radiant mystery’ dat jij bent tevoorschijn te toveren.

  Mischien is mijn Handboek Energetische Basiskennis een goed begin, of doe je een keer mee aan de Nieuwe Aarde Life Stream? Kijk gewoon eens rustig rond op mijn website en wellicht is er iets dat jou aanspreekt. Ik zie je graag 🙂

  Over Wilka Zelders

  Wat ik grotendeels miste in het reguliere onderwijs en op het werk was een bewustwording van de impact van verschillende ‘staten van bewustzijn’. Hoe die verschillende bewustzijnstoestanden te bereiken, hoe ze te versterken en daaruit te creëren is dan ook de focus van mijn eigen werk geworden. In een notendop leer ik je hoe je aanwezig kunt zijn in de alledaagse wereld en tegelijkertijd in overeenstemming kunt zijn met je eigen innerlijke wereld.

  Laat de eerste reactie achter