• Menu
 • De puzzel

  Gepubliceerd op: 9 december 2023.
  In de categorie: Persoonlijk.

  Ziek zijn, die gedwongen stilstand, vind ik niet gemakkelijk. Maar ja, het overkwam ook mij weer deze herfst. Herken je dat, dat eerste verzet en de neiging nog even door te gaan in de rijdende trein? En dan hopelijk toch de overgave.

  Want deze stilstand blijkt toch altijd weer onmisbaar voor de wandeling door mijn levensboek. Ik trek dieper en dieper naar binnen en kom uiteindelijk weer uit bij mijn bron, vanwaaruit ik weer omhoog klim met nieuwe inzichten, inspiratie en energie. Ze zeggen niet voor niets “als het teveel wordt, vertraag.”

  De puzzel

  Wat ik tegenkwam op deze reis naar binnen is een puzzel die uit elkaar aan het vallen is. De puzzel van de laatste 30 jaar, waarin ik zoveel had geïnvesteerd.  Ik kende mijn plek in de puzzel en ik wist zelfs zeker dat ik wist wie ik was. 

  Ik zag mijn persoonlijke puzzel samenvallen met de puzzel van de wereld, en dus ook hoe de chaos/crisis in de wereld resoneert met een crisis in mijzelf, mijn cliënten, studenten en velen om mij heen. Als doorgewinterde visionair kan het makkelijk zijn om vanuit een zekere onthechtheid naar zulke beelden te kijken, maar deze keer kwam ik in de eerste plaats mijn eigen gevoel tegen en dat was behoorlijk beangstigend. En ook daar moest ik even aan wennen… het gevoel van angst, onwetendheid en onzekerheid. Blijf daar maar eens bij.

  Een nieuwe puzzel in een nieuwe bewustzijnslaag

  Heb jij mijn Handboek Energetische Basiskennis gelezen? Dan herinner je misschien de Map of Consciousness, een overzicht van verschillende bewustzijnslagen, waarin jouw emoties en processen, je kijk op de wereld, de mens en het Goddelijke totaal verschillen van de andere lagen. Een nieuwe puzzel, waarin je het juiste plekje weer moet vinden.

  In iedere puzzel, in iedere laag is er een plek waar jouw puzzelstukje perfect past, waarin je jouw vorm niet hoeft te veranderen om erbij te horen, en waarin alles om je heen met open armen op je wacht. Maar ook, zolang jij jouw plekje in die puzzel nog niet hebt gevonden, volledig in onvoorwaardelijke liefde hebt aangenomen, is jouw puzzel in die bewustzijnslaag nog niet compleet en kan je nog niet echt door naar de volgende laag.

  Je eigen unieke vorm vinden en lieven

  Je kent vast dat kinderspeelgoed wel, waar de bovenkant van een holle kubus gaten heeft in diverse vormen. Alleen de bijpassende blokjes kunnen door die gaten vallen. Toch proberen we nog zo vaak om een rondje toch door een vierkant gaatje te krijgen. Want vierkantjes lijken meer succesvol, of meer gewenst, of makkelijker. En hoe meer energie we investeren om dat vierkantje te worden, hoe meer pijn we krijgen, hoe verder we afraken van ons genot, onze vreugde en onze specifieke gift. Onze eigen plek in de puzzel. Tenzij we natuurlijk toevallig wel dat vierkantje zijn. 😊

  Maar zoals de schilderijen van Keith Herring (zie de illustratie) zo perfect laten zien, hoe gek onze vorm ook is, er is de perfecte plek voor. Welke prachtige, bizarre, briljante vorm zou jij zijn in dit dynamische vormenspel? Je kunt toch niet anders dan daarom glimlachen en het te gaan liefhebben?

  In het gat vallen

  En als die puzzel dan weer klaar is en uiteen gaat vallen, oh jee, dan is het toch niet zo makkelijk om los te laten. We raken toch gehecht aan het plaatje, aan onze ‘veilige’ plek, aan de relatieve zekerheid over wie we zijn en aan het gevoel een doel te hebben bereikt. Waarom zou ik dat in godsnaam alles in een gat laten vallen en ikzelf erachteraan, terwijl er geen enkele garantie is dat er in dat volgende level ook nog wel een plek is voor mij. een plek waarin ik wederom zal passen en waarin ik welkom ben?

  De vorm dynamisch houden

  Dit onbestemde gevoel is wat vandaag de dag vele mensen ervaren. Want natuurlijk is onze persoonlijke puzzel diep verbonden met de collectieve mensheidspuzzel. Zowel binnen als buiten, in het groot en in het klein gaat de oude puzzel naar compleetheid toe en lijken we dit niet te kunnen stoppen.

  Is de nieuwe puzzel er dan al? Komt er wel een nieuwe puzzel? We weten het niet, dus kunnen we twee kanten op: nog even vasthouden en de boel proberen te redden, of te vallen in het ogenschijnlijke niets. Misschien lukt het je dan om de vorm, jouw identiteit een beetje los te laten en flexibeler te worden, zoals die verrukkelijke Barbapapa-familie ons liet zien. En wellicht durf je zelfs op de een of andere manier mee bewegen in de dynamiek van deze tijd, met een grote Barbapappa glimlach op je gezicht. 

  Een reading met de Nieuwe Aarde-frequenties

  Ieder jaar, rond de jaarwisseling, bied ik persoonlijke of relatie-readingen aan, vanuit de verbinding met jouw nieuwe Aarde puzzel, terwijl we de oude puzzel en jouw huidige moment hierin meenemen. 

  Ik maak daarbij gebruik van de kaarten van De Nieuwe Aarde-frequenties, terwijl we gedurende een uur dieper ingaan op je vraag of wens. 

  Al vele jaren zijn de beschikbare plaatsen super snel volgeboekt!

  Wil jij ook een licht laten schijnen op je levenspad? Stuur mij dan zo snel mogelijk een mailtje en dan neem ik contact met je op om een afspraak te maken.

  Mail me naar: info@wilkazelders.com

  Wil je meer weten over De Nieuwe Aarde-frequenties, ga dan naar portfolio en klik op ‘DNA-frequenties’.

  De dertien energetische blauwdrukken komen dan vanzelf tevoorschijn. Klik op het beeld dat je aandacht trekt, neem het beeld in je op (een directe vorm van energetische communicatie) en lees de bijbehorende tekst.

  Onderaan de pagina vind je algemene informatie over het project dat, in samenwerking met initiatiefneemster Hanneke Hoppenbrouwer, voor het eerst in 2012 het licht zag.

   

  Over Wilka Zelders

  Wat ik grotendeels miste in het reguliere onderwijs en op het werk was een bewustwording van de impact van verschillende ‘staten van bewustzijn’. Hoe die verschillende bewustzijnstoestanden te bereiken, hoe ze te versterken en daaruit te creëren is dan ook de focus van mijn eigen werk geworden. In een notendop leer ik je hoe je aanwezig kunt zijn in de alledaagse wereld en tegelijkertijd in overeenstemming kunt zijn met je eigen innerlijke wereld.

  1 reactie

  • A
   Annette Glazema

   Dank je wel Wilka, wat heb je weer een mooie spot on nieuwsbrief geschreven!❤️❤️❤️
   Ik ben gek op puzzels maken, vooral in de donkere dagen en zie je beeldende uitleg al voor me.
   Het proces dat ik met plezier begin, onderweg de frustraties ervaar; tegen beter weten in te lang door ga( met als consequentie minder plezier); vervolgens weg leg en na de stilte en inzichten het proces weer omarm en met vernieuwde spelplezier verder ga.
   Ik neem je mee in mijn volgende puzzelproces! ❤️❤️❤️

  Plaats een reactie