• Menu
 • De mens lijdt het meest door het lijden dat hij vreest

  Gepubliceerd op: 11 maart 2020.
  In de categorie: Energetische Basiskennis.

  Ik hang net de telefoon op van een gesprekje met mijn volwassen zoon. Toen ik hem vertelde dat ik een blog aan het schrijven was om op mijn manier bij te dragen aan de conversatie rondom het Corona-virus, moest ie eerst een beetje grinniken. Nee hè mam, jij niet ook al. Maar hij was toch nieuwsgierig.

  Als jij ook nieuwsgierig bent naar mijn perspectief en inspiratie wilt voor hoe te dealen met jouw eigen angsten of die van je omgeving, lees dan lekker verder. Onderaan kan je je dan ook meteen inschrijven voor het eerstvolgende webinar om je af te stemmen op de frequenties van de Nieuwe Aarde. Nu belangrijker dan ooit.

  Als de angst je om het hart slaat

  Een van mijn studenten mailde mij vorige week dat hij niet naar de les zou komen en zijn vrouw en kinderen in veiligheid bracht in het oosten van het land. Een collega meldde mij dat ze geen handen meer aan cliënten wil geven. Een aantal studiegenoten van mijn opleiding in Wales besloot weg te blijven bij ons a.s. werkweekend, en we hebben de hele meeting afgelast.

  Italië is ‘gesloten’ en de wereld lijkt bevangen door het virus van de angst. Een virus dat krachtiger en gevaarlijker is dan wat dan ook. Maar zoals het oerhollandse spreekwoord zegt “De mens lijdt het meest door het lijden dat hij vreest”. Kunnen we een middenweg vinden tussen angst erkennen en liefde leven? Ik denk het wel, al vraagt dat wel wat oefening met vallen en opstaan. Lukt het jou om op je surfplankje te blijven staan? Dit is hoe ik het doe.

  Het lieve lijf

  Hou jij van je lijf? Kan jij voelen wat een ongelooflijk godsgeschenk het is dat we überhaupt de sensatie van een lichaam kunnen ervaren?

  Ons lichaam is een verzameling van triljoenen celletjes die allemaal met elkaar samenwerken om jouw leven mogelijk te maken op de beste manier. En uiteraard is in jouw lichaam daarom het zelfgenezende vermogen ingebakken, anders zou je het niet lang volhouden. En er is niemand anders die dat inherente vermogen beter kan liefhebben en onderhouden dan jijzelf.

  Hier is wat ik doe:

  Ik slik extra vitaminen (vnl C, D en B12) en mineralen als de R in de maand zit. En nu misschien een beetje meer.

  • ik heb altijd een fles Zweedse Kruiden in huis (gewoon verkrijgbaar bij Holland & Barret); een super krachtig brouwsel van 15 krachtige kruiden die het immuunsysteem een boost geeft. Vooral handig als je je grieperig gaat voelen.
  • ik heb power kruiden zoals Ashwaganda of Vilcacora in huis, omdat ik vertrouw op de superkrachten van de plantenwereld.
  • ik eet vnl basisch voedsel (groenten en fruit) en zeker nu in de ‘vastenmaand’ geen suikers, geen gluten en geen koffie of alcohol.
  • ik zorg dat ik voldoende slaap, beweging en fysieke aanraking heb.
  • ik onderhoud mijn seksuele energie, omdat dit mijn directe verbinding met de oer-levensenergie is. Wie heeft ons daar in hemelsnaam schaamte over bijgebracht?
  "Denk gedachtes die jouw lichaam en al haar functies ondersteunen."

  ‘The body is in the mind’

  Toen ik de betekenis van bovenstaande titel eenmaal doorhad, veranderde mijn vermogen om gezond en gelukkig te leven compleet. 

  Kijk nog maar eens in mijn Handboek Energetische Basiskennis op blz.178. Op dit plaatje is het heel duidelijk dat ons mentale lichaam ons fysieke lichaam omvat (en tevens doordringt). Onze denkpatronen – ALLES dat wij met regelmaat in gedachten herhalen – vormen krachtige energiesignalen waar ons lichaam op reageert.

  Met andere woorden: denk wat jij WILT denken. Denk gedachtes die jouw lichaam en al haar functies ondersteunen. Denk aan wat je vrij en blij maakt, aan wat jouw leven zinvol maakt, aan waar je dankbaar voor bent, aan waarop je vertrouwt. De woorden en beelden die jij in je mind stopt, keren vervolgens, als in een heuse feedbackloop, ook weer naar je terug.

  Hoe ik dit doe?

  Ik begin ieder dag met mijn ochtendmedltatie van 6 minuten, waarmee ik mijn lichaam waardeer en mijn gedachten laat weten dat ik opnieuw ga voor liefde, vertrouwen, vreugde en overvloed. Uit alle informatie die iedere seconde op mij afkomt, kiest mijn brein nu heel slim precies datgene wat mij daarbij gaat helpen. Wat een topprestatie van mijn brein en precies waarvoor het is bedoeld. En ‘s avonds leer ik het om alles weer rustig achter me te laten; in het verleden waar het thuis hoort.

  Maar ook:

  • ik ben al jarenlang op een ‘media-dieet’ en als ik eenmaal iets heb gehoord, hoef ik het niet nog 10-tallen keren in de herhaling te horen.
  • ik accepteer de gedeelde werkelijkheid waarin wij leven, distantieer me er niet van (blijf compassievol verbonden), maar laat me er ook niet door meeslepen. Ik blijf mijn eigen autoriteit in mijn gedachten.
  • ik voed me met teksten en beelden van anderen die mijn perspectief uitdagen en vergroten.

  Perspectief vergroten

  Je weet het wel hè, hoe het voelt als je angstig bent of jezelf in een klein ‘denkraam’ houdt. (Wie kent Kwetal nog uit de stripboeken van Maarten Toonder?) We ‘verstijven van angst’, we liggen nachten lang te woelen om die ene oplossing te vinden, toch krijgen we een tunnelvisie en voelen ons door dit alles ‘meer dood dan levend’.

  Ik voel dat allemaal als een krimpen van mijn energieveld en daarmee ben ik heel kwetsbaar en ongebalanceerd. Ik wil mijn blik en mijn veld juist verruimen, zodat ik weer kan zien dat het leven en de liefde altijd doorgaan.

  Daarom

  • ga ik regelmatig de natuur in en zit gewoon met mijn rug tegen een boom; de natuur weet namelijk wel hoe het leven alles overwint.
  • mediteer ik, doe ik rituelen en ceremonies.
   kijk en creëer ik met de blik van een nieuwsgierig kind.
  • geef ik mijn maandelijkse Nieuwe Aarde Life Streams.

  En mijn emoties dan?

  Ja precies, wat doe je dan als je echt bevangen bent door angst? Als je het gewoon niet lukt om die keuzes te maken die ik net hierboven heb beschreven.

  Reik dan uit naar een vriend of vriendin en vraag simpelweg om hulp.
  ontlaad je emoties, bijvoorbeeld door Emotional Freedom Technique (oftewel ‘tapping’) of door lekker te shaken.
  huil of schreeuw het eens lekker uit, precies zoals kinderen dat doen en doe het bijvoorbeeld in de auto op de snelweg of tijdens een wandeling aan zee.
  of zoek daadwerkelijk hulp bij een professional die je doorheen eventueel trauma kan helpen en geef jezelf die waardevolle hulp.

  Waar je aandacht aan geeft, groeit

  We kunnen weinig veranderen aan de wereld door er een oordeel over te hebben of het te dwingen anders te zijn. Maar, zoals we eigenlijk wel weten, waar we aandacht aan geven groeit. Het is een wonderbaarlijk, magisch vermogen dat wij als mens hebben gekregen. 

  Nu de wereld in de chaos van transformatie zit, kunnen we onze aandacht blijven richten op de chaos, en dat is wat we zullen zien en ervaren.

  We kunnen er ook voor kiezen om die hogere frequentie van de nieuwe trilling vast te houden, het te blijven horen en voelen temidden van het angstlawaai. En daarmee houden we in ieder geval ons eigen bootje op koers en als we dat met steeds meer mensen doen, komen we straks met een grote uitademing en zucht van verwondering aan de overkant aan. Ik verheug me erop jou daar te zien!

  Misschien snap je wel wat ik bedoel, maar lukt het je nog niet om je emotinele en/of mentale lichaam in eigen beheer te nemen, je te bevrijden van beperkende gedachtenstructuren of steeds terugkerende emoties die aan je vast lijken te kleven.

  Al meer dan 30 jaar help ik mensen via mentoring, coaching en energetische therapie en of healing om hun eigen kracht te ontsluiten en hun eigen pad te gaan bewandelen. Onder de knop ‘consulten’ vind je alle mogelijkheden en tarieven.

  En als dit niet precies is wat je zoekt, vind je wellicht net de goeie hulp bij de categorie ‘energetische zelfhulptechnieken’ in de webwinkel.

  Het is mijn missie jou in je kracht te zien. Welkom!

  Over Wilka Zelders

  Wat ik grotendeels miste in het reguliere onderwijs en op het werk was een bewustwording van de impact van verschillende ‘staten van bewustzijn’. Hoe die verschillende bewustzijnstoestanden te bereiken, hoe ze te versterken en daaruit te creëren is dan ook de focus van mijn eigen werk geworden. In een notendop leer ik je hoe je aanwezig kunt zijn in de alledaagse wereld en tegelijkertijd in overeenstemming kunt zijn met je eigen innerlijke wereld.

  Laat de eerste reactie achter