• Menu
 • Jeroen 2

  © WZ 2018
  Dit schilderij is verkocht
  Meer lezen over Wilka's schilderwerk

  Voor eigen plezier

  Toen ik in 2014 naar Zuid-Frankrijk vertrok om te schrijven aan mijn Handboek Energetische Basiskennis, was ik vastbesloten ook iemand te vinden die mij zou kunnen leren schilderen met verf en kwast op schilderdoek.

  Na 20 jaar digitale kunstwerken te hebben gemaakt –  veelal in opdracht – wilde ik eigenlijk gewoon schilderen voor mijn eigen plezier. Spelen met kwasten en verf, heerlijk. Degeen die mij zou gaan les geven moest mij zover zien te krijgen dat ik het witte doek zou gaan benaderen als een spannend en ook veilig avontuur. Geen kunstwerken om te verkopen, gewoon eens heel iets anders.

  Zoektocht

  Pas in 2018, toen ik dus alweer lang terug was in Nederland, vond ik mijn schilderdocent en meteen al na de eerste les was mijn nieuwe passie geboren.

  Het werd een uitdagende en ook prachtige zoektocht langs vorm, ritme en kleur, waarbij ik mijzelf meer dan eens in wanhoop afvroeg waar ik nu eigenlijk mee bezig was! Want niet alleen zou ik zoekend mijn weg vinden op het canvas, maar ook de demonen in mijn binnenwereld aankijken. Want reken maar dat je die tegenkomt als je je liefde, passie en verwondering zichtbaar gaat maken.

  De energie van de Ziel vangen

  Intussen ontdekte ik dat ik, door mijn jarenlange focus op de energie van de blauwdrukken van de schepping, naar alles in het leven keek door de ogen van energie. In ieder beeld dat ik probeerde te schilderen, was ik steeds op zoek naar de ‘ziel’ van het voorwerp, de mens of het landschap. En ik ging net zolang door totdat het beeld op het doek tenminste een fractie van dat leven in zich droeg. Zelfs de stoelen in het schilderij ‘Zo doen wij dat’ werden levende entiteiten voor mij.

  Daarbij ontdekte ik al schilderend dat ik van de schepper een talent heb meegekregen om wat mijn ogen zien via mijn handen over te brengen. En als je dat talent krijgt, dan kan je het maar beter gebruiken!

  Exposities

  Tot mijn grote verrassing verschenen er al heel snel mensen die mijn schilderijen wilden kopen. Eerst sputterde ik nog tegen, want ik wilde absoluut niet onder enige druk van prestatie werken, maar toch had ik binnen een jaar mijn eerste twee exposities! Het Corona-verhaal van 2020 en 2021 liet mij echter geen ruimte meer om te schilderen of exposeren. Dat er een herstart komt is zeker, want dat deze passie mijn hart geraakt!

  Kijk nu gerust eens rond in deze digitale galerij. Wellicht is er een schilderij dat jou roept. Als het schilderij niet meer te koop is, staat dit aangegeven.

  Deel dit schilderij met je vrienden